Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness är ett förhållningssätt till livet som gör att vi kan ta vara på ögonblicket och utveckla våra fulla resurser, vi utvecklar uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Mindfulness betyder medveten närvaro och genom enkla övningar lär du dig att bli alltmer medveten och därigenom göra klokare val och bättre klara av stressen och pressen i privat- och yrkeslivet. Med träning lär du dig att minska din stress, bli mer uppmärksam och fokusera på det som är väsentligt. Genom att öva dig i att observera det som sker i nuet med öppenhet och acceptans hjälper du dig att kunna göra medvetna val och bli mer uppmärksam om vad som sker i dig och kring dig. Mindfulness hjälper dig att bli mindre påverkad av stress, bli mer kärleksfull och medkännande både med dig själv och andra. Du får möjlighet att vakna upp till att uppskatta allt det goda som redan finns i ditt liv och utveckla acceptans och förståelse för dig själv och därmed också till andra.


Finn Balans erbjuder kurser i mindfulness, både enskilt och i grupp. Retreats, både dags och helgretreats ordnas. Klicka på underrubrikerna ovan för att läsa mer om våra kurser och retreats.


Är du långtidssjukskriven? Finn Balans tar emot klienter på FaR (Fysisk aktivitet på recept. Be din läkare att skriva ut ett FaR-recept för att kunna användas hos Finn Balans som finns registrerad att söka på FaR´s hemsida. Kursavgiften blir kraftigt reducerad när du använder dig av FaR. Kontakta mig på info@finnbalans.se för mer information.


ONLINEKURSER I MINDFULNESS

Onlinekursen Mindfulness och stresshantering i vardagen fungerar bra när vi kan utöva mindfulness även via datorn.


Även om kurserna är online så är antalet platser ändå begränsade och du undrar kanske varför det inte kan vara hur många deltagare som helst när det inte är någon lokalyta som begränsar? Svaret är att för att varje

deltagare ska kunna känna sedd och hörd och inte bara försvinner i mängden som en figur i en ruta. Varje deltagare ska kunna känna tryggheten i att kunna dela reflektioner och funderingar och verkligen kunna vara delaktig i kursen även om vi inte ses rent fysiskt.


Vad får du ut av att gå en onlinekurs i mindfulness? Här är några fördelar som tidigare deltagare sagt:


- Perfekt med mindfulness digitalt för mig som är småbarnsförälder – jag kan vara kvar hemma och ändå få en lugn stund

- Hjälper mig att hantera stress och må bättre

- Mindfulness hjälper mig att bli säker i mig själv, ett annat lugn

- Mindfulness och en medveten närvaro är en ny erfarenhet jag inte vill vara utan

- Har fått verktyg för vardagsvila

- Ger mig återhämtning efter en jobbig dag


Andra fördelar är:

- Du kan vara hemma eller där du känner dig bekväm
- Underlättar för dig som har svårt att ta dig till kurslokal
- Tidsbesparande för dig som känner att tiden inte räcker till!


Känns det som att mindfulness online är något för dig? Nedan finns mer information om de digitala mindfulnesskurserna. Lämna en intresseanmälan i kontaktformuläret nedan.

Tryck på pilen >

för att spela upp.

Kontakta oss för mer information: 
 
 
 
 

MINDFULNESSÖVNING: ANDRUM

Denna övning hjälper dig att koppla bort autopiloten och hjälper dig att istället bli medveten om ögonblicket, en övning som förhoppningsvis kan vara till hjälp för dig i din vardag. En paus mitt i vardagen som gör skillnad för balansen. En stund bara för dig.

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved