Retreats

Retreats i mindfulness

FEELGOOD-dagar vid havet!

15-16/8


Välkommen till välgörande dagar vid havet med yoga och Vedic Art


Unna dig två dagar vid havet, två dagar för välmående och bara vara! Känna havets bris och låta tempot få vara lite långsammare, låta dagarna vara fria från prestation och krav.

Destination Strandbaden ligger precis vid havet med en ljuvlig utsikt över horisonten och här landar du för två dagars vistelse för att yoga, måla, reflektera, slappna av och njuta av att bara vara. Två dagar med lugn och ro för kropp och själ.


Yogan sker utomhus eller inomhus, beroende på väder. Ute i första hand om vädret så vill! Inomhus finns en stor härlig sal med panoramafönster mot havet – en sal som gjord för yoga. Utomhus finns plats precis nere på stranden med havet som sällskap och är det extra mycket vindar finns plats som ger lä i skogsgläntan precis vid byggnaden som vi har våra feelgood-dagar.


Stafflierna för målning finns på plats i sal med takhöjd och rymd och som inbjuder till kreativitet och skaparlust. Möjlighet att bege sig ut med staffliet för att måla med utsikt… Lyssna in, känn in och skapa från hjärtat.


Du bor med havet som sällskap och omgivningen består av tallskog och små stigar att ta sin morgon eller kvällspromenad på. Bad i havet rekommenderas så ta gärna med dig badkläder. Lugnt, fridfullt, stilla…


Bastun är uppvärmd och under dagarna finns det även möjlighet att boka in avspänningsmassage. Varm go bastu eller mjuk massage för energi och återhämtning. Vid massagen används underbart doftande oljor från Aroma Creative.


Övernattning i dubbelrum men det finns möjlighet att boka enkelrum mot tillägg. Det går även att boka en eller två extra nätter i anslutning till Feelgood-dagarna till specialpris.

Under två dagar för välmående varvas yoga och målning och goda, hälsosamma vegetariska måltider tillagade på närodlat och ekologiskt serveras.

Program:

Måndag:

9.00 Drop in frukost och välkommen till Feelgood

10.00 Vedic Art

12.00 Yoga

13.00 Lunch

14.00 Vedic Art

15.00 Eftermiddagsfika

17.00 Yoga

18.00 Egentid

19.00 Middag

Tisdag:

7.30 Yoga

8.30 Frukost

10.00 Vedic Art

12.00 Lunch

13.00 Vedic Art

14.30 Yoga

15.30 Eftermiddagsfika, reflektioner och avslut


Yoga vid havet - din egen stund att ta hand om dig och din kropps behov, kom ner i varv, fyll på med energi och finn inre balans. En mjuk yoga med rörelser och positioner som är tillåtande och utmanande efter din egen förmåga och helt prestationsfritt. Yogan passar alla oavsett tidigare erfarenhet eller nybörjare.

Förmiddagsklassen kommer att vara lite mer aktiv och upplyftande och eftermiddagsklassen lite långsammare. Klasserna innehåller meditation, pranayama (andningsövning) och reflektioner.

Mattor, bolster och filtar finns på plats men du får gärna ta med egen matta.


Vedic Art är Curt Källmans metod för konstnärlig och personlig utveckling utan prestationskrav, måla i tysthet och bli ett med din skapelse. Vi går igenom några av Vedic Arts 17 principer med tillhörande övningar. För både nybörjare och mer erfarna. Vi målar med akrylfärg. Startmaterial för målning ingår för dagarna. Du får såklart gärna ta med eget konstnärsmaterial. Plats finns också försäljning av konstnärsmaterial till förmånligt pris.


Boka in avspänningsmassage under dagarna (specialpris 195 kr för massage 20 minuter). Avspänningsmassage är en lugn och mjuk massage som hjälper dig att slappna av och ge dig återhämtning. Massagen mjukar upp muskulaturen och ger dig ett lugn som kan bättra din sömn och ge dig ny energi. Massagen omfattar rygg, axlar, nacke och huvud och görs i ett rum som andas stillhet och lugn med levande ljus och väldoftande oljor, en miljö där endast du och ditt välbefinnande är i fokus.


Måltiderna är goda och vegetariska - frukost, lunch och eftermiddagsfika båda dagarna och under dagarna finns även te/vatten med frukt och nötter. Middag på måndagskvällen är utomhus om vädret tillåter och på grillen tillagas vegetariskt som serveras med goda röror och tillbehör. Vatten serveras till maten men det finns också möjlighet att vid middagen beställa gott vin till.

 

Praktisk information:

Feelgood-dagarna startar måndag kl. 9.00 och avslutas tisdag ca kl. 16.00. Dagarna ger dig tid att dyka lite djupare in i dig själv – en resa in i dig själv där du får möjlighet att utforska dina tankar, känslor och sätt att möta livet. Ta gärna med dig en skrivbok och penna för personliga noteringar under dagarna om du känner för att skriva ner dina reflektioner.

Pris per person är 3 495 kr. Enkelrumstillägg 300 kr. I priset ingår följande:

Boende i delat dubbelrum

Frukost 2 dagar

Lunch 2 dagar

Eftermiddagsfika 2 dagar

Middag (vatten som dryck)

Vatten, te och frukt

Yoga 4 klasser

Vedic Art 4 lektioner

Yogamattor, bolster, filtar, block att låna

Startmaterial för Vedic Art-målning

Staffli att låna, vattenbehållare, skisspapper

Bastu och havet

 

Vill du delta under Feelgood-dagarna men har boende ordnat på annat sätt? Du är så välkommen! Hör av dig så får du reducerat pris.

 


ANMÄLAN:

Vid anmälan ange namn, telefonnummer och e-postadress.

Sista anmälningsdag 2 veckor innan. I mån av plats finns möjlighet till efteranmälan.

Efter anmälan får du bekräftelse med praktisk information på mail.

Anmälan görs till galleriplume@gmail.com

Frågor besvaras på telefon 073-848 75 20 eller 0733-642 350

 

Ledare under feelgood-dagarna är:

Eva Plume: konstnär och Vedic Art-lärare som ser livet

med ett positivt, kreativt och kärleksfullt seende.

Eva driver Galleri Plume i Viken.


Inger Nilsson: yogalärare, samtalsterapeut och stresspedagog

och för Inger är tillit, att vara genuin och närvarande i alla möten

värdefulla ledord.

Inger driver Finn Balans – Hållbar hälsa och balans i tillvaron.

 

Madeleine Eidmark är hotellansvarig på Destination Strandbaden

och brinner för att skapa upplevelser att minnas med glädje.


 

 
 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved