Yoga för seniorer


YOGA FÖR SENIORER


Börja din dag på bästa sätt med yoga i lugn och harmonisk miljö. Gruppen är max fem deltagare vilket ger dig möjlighet att få känna dig trygg, sedd och uppmärksammad.


Yoga passar för alla och du blir aldrig för gammal för att yoga. Alla kan yoga, oavsett om du är pigg och lever ett aktivt liv eller har begränsad fysisk rörlighet. Genom att utgå från dina egna förutsättningar och behov väljer du de delar som fungerar bäst för dig och övningarna anpassas efter din förmåga. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för dig för ett friskare och mer njutningsfullt liv.

Yoga kan utövas både stående, sittande på en stol och liggande på yogamatta. Du arbetar med mjuka rörelser med utgångspunkt i dina förutsättningar samt med andning och avslappning. Andningsövningar är en grundpelare i all sorts yoga. Genom andningen kan vi bland annat släppa spänningar i kroppen, komma ner i varv mentalt samt få återhämtning i både kropp och själ.


Yoga är tillåtande, där prestationskraven och måsten uteblir och genom att lyssna på vad du behöver, just här och nu får du ut allra mest av yogautövandet och lär på samma gång känna dig själv på helt nya plan.


Varför yoga? I takt med att vi blir äldre är det viktigt att upprätthålla vår rörlighet, styrka och balans för att undvika fall och skador. Dessa tre delar är alla något vi jobbar med i yogan. Inte bara hjälper en förbättrad balans dig att undvika fall som leder till skador, skelettet skyddas även bättre genom att det stärks upp samtidigt som den muskulära styrkan ökar. Med hjälp av en regelbunden yogapraktik kan du lindra, såväl som förebygga skador och åldersrelaterade sjukdomar. Men yogan är så mycket mer än bara det fysiska, det handlar mycket om att skapa harmoni och balans mentalt genom att hitta fokus och bli tryggare i sig själv. Yoga kan också bidra till bättre sömn och skapa lugn och ro i kropp och sinnet.
Kontakta oss om du vill anmäla dig till yoga eller vill ha mer information:

 
 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved