Samtal, coachning och behandlingar

Som stresspedagog, samtalsterapeut, mindfulness- och yogalärare hittar jag möjligheter att hitta nya vägar för att ge dig verktyg för att ta hand om ditt välmående och hälsa. Jag kan erbjuda dig hjälp med;

 

STRESSHANTERING:

 

Jag kan hjälpa dig att förebygga ohälsosam stress och hitta verktyg för att få mer balans mellan vila och stress eller ge dig stöd under pågående sjukskrivning för t.ex. utmattning. Du kan välja att få hjälp på precis det sätt som känns tryggt och bra för dig; kurser och workshops i stresshantering men även individuella sessioner och program.

 

Stress är en naturlig reaktion på fysiska, mentala och känslomässiga påfrestningar av olika slag. Stress är kroppens försvar på dessa reaktioner och kortvarig stress kan vara positivt och höja koncentrationsförmågan och motivationen. Det är när kraven, pressen, förväntningarna och utmaningarna i din vardag blir för stora som du känner dig stressad och det är när stressen utvecklas till långvarig stress som inte avtar som den börjar bli farlig. Du behöver stress för att hålla dig aktiv och skärpt men du behöver också varva aktiviteterna med vila och återhämtning. Du behöver en balans mellan stress och vila, men hur skapar du den? 

Med ökad kunskap och medvetna strategier kan du skapa balans mellan stress och vila, lära dig att hantera stressen och få en hållbar tillvaro. I kurserna och workshops får du konkreta verktyg för att möta din stress och lär dig att förebygga ohälsosam stress. Följande kan erbjudas:

  • Stresshantering med övningar i avslappning och andning.

 

  • Den livsviktiga återhämtningen: Stresshantering i grupp eller individuellt upplägg där du får verktyg att hantera vardagen och få plats för återhämtning och vila.

 

  • Stresshantering och verktyg för att förändra vanor i tillvaron.


Priser:

Stresshantering, individuellt upplägg, 120 minuter - 1400 kr inkl. moms

Stresshantering i grupp, 90 minuter x 7 ggr - 1700 kr per person inkl. moms 

Stresshanteringskurs endags i grupp, 6 timmar inkl. lunch 1450 kr per person inkl. moms

 

 

SAMTALSSTÖD/TERAPISAMTAL

När det är mycket i vardagen och det känns som att stressen är ohanterlig, det är då det är skönt att få prata med någon neutral och utomstående. När det känns som att du tappar kontrollen och inte vet hur du ska hantera det som händer, inte vet hur du ska hantera dina känslor och tankar, det är då det är då det är bra att få prata med någon som lyssnar och som kan hjälpa dig att få förklaring till dina känslor och tankar.

Jag erbjuder samtalsstöd där du får hjälp att hantera dina känslor och tankar, stöd att förstå vad som händer med dig i stress och påfrestningar och stöd och verktyg för att hitta balans mellan stress och återhämtning.

 

Priser:

60 minuter: 750 kr inkl. moms

Paket 5 ggr 60 minuter: 3100 kr inkl. moms

 

STÖDSAMTAL & AVSLAPPNINGSMASSAGE

Jag kan även erbjuda samtalsstöd i kombination med avslappningsmassage. Massagen hjälper dig att slappna av och ger dig ett lugn som gör att det blir lättare för dig att komma i kontakt med känslor och öppna upp för att bli mer medveten om tankar och beteenden. Du går hem med nya insikter och en avslappnad kropp.


Priser: 

60 minuter: 820 kr inkl. moms

90 minuter: 1020 kr inkl. moms

Paket 5 ggr 60 minuter: 3600 kr inkl. moms

Paket 5 ggr 90 minuter: 4300 kr inkl. momsWALK & TALK

Naturen har fantastiska egenskaper som lugnar och hjälper oss att öppna upp för att låta känslor och tankar få komma upp till ytan och även det här med att vara i rörelse hjälper orden och tankarna att lättare komma till uttryck. Vi går och pratar utomhus och promenerar vid stranden, ängsmark, grusvägar eller i skogen. Väl fungerande för dig som känner dig utmattad och stressad.


Pris: samma som stödsamtal


COACHNING OCH MENTAL TRÄNING

Coachning och mental träning ger dig kunskap och konkreta verktyg för att förbättra din kognitiva förmåga och hjälper dig att bygga upp och stärka din självkänsla och självbild. Mental träning kan vara ett verktyg inom stresshantering, personlig utveckling och ledarskapsutveckling och kan hjälpa dig att öka din kreativitet och koncentrationsförmåga.


Pris: samma samma stödsamtal


AVSPÄNNINGSMASSAGE

Avspänningsmassage är en lugn och mjuk massage för dig som känner dig stressad eller har spänningar i kroppen. Massagen ökar utsöndring av oxyticin - "lugn och ro”-hormon som hjälper dig att slappna av och som ger dig återhämtning. Massagen mjukar upp muskulaturen och ger dig ett lugn och kan även bättra din sömn, ge lägre puls och sänkt blodtryck. Rygg, axlar, nacke och huvud masseras och massagen ges i lugn och harmonisk miljö där endast du och ditt välbefinnande är i fokus.


Priser:

30 minuter - 350 kr inkl. moms (efter kl. 17: 450 kr)

45 minuter - 430 kr inkl. moms (efter kl. 17: 530 kr)

60 minuter - 590 kr inkl. moms (efter kl. 17: 690 kr)
INDIVIDUELL MINDFULNESS-HANDLEDNING

I mindfulness övar vi på att vara medvetet närvarande, här och nu. Regelbunden mindfulnessträning ökar vår koncentrationsförmåga och uppmärksamhet, minskar vår stress och oro och lär oss att hantera stressiga, svåra och utmanande situationer i vardagen på ett bättre sätt.

Vid individuell handledning får du prova på olika mindfulnessövningar som du kan utöva praktiskt i din vardag. Ses vi fler gånger så gör du egna mindfulnessmeditationer och vardagsövningar mellan tillfällena och vi samtalar om dina reflektioner och tankar kring att utöva mindfulness i vardagen. 


Priser:

Dagtid till kl. 17:

60 minuter: 850 kr inkl. material och moms 

60 minuter x 5ggr: 3200 kr inkl. material och moms 


Kvällstid:

60 minuter: 950 kr

60 minuter x 5: 3700 kr


Dagtid till kl. 17:

90 minuter: 1100 kr inkl. material och moms

90 minuter x 5ggr: 4700 kr inkl. material och moms


Kvällstid:

90 minuter: 1200 kr

90 minuter x 5: 5200 kr


Friskvårdsbidraget kan användas till yoga, mindfulness, massage och stödsamtal.  Du kan utnyttja din friskvårdspeng via Actiway hos Finn Balans. Kontakta mig för mer information: inger.nilsson@finnbalans.se

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved