Feelgood-dagar & Retreats

Feelgood-dagar, retreats och workshops

FEELGOOD-DAGAR... TIME FOR YOU!


Med havet, ängarna och åkrarna tätt inpå. Nära naturen, i samklang med naturen. På en plats som bjuder på enkelhet, lugn och harmoni. Feelgood-dagar ger en paus från vardagen med utrymme för återhämtning och vila – att få stanna upp och komma i kontakt med sitt inre jag och hitta nya vägar och nya möjligheter. Att ge sig tid för att bara vara och få ny kraft, energi och glädje på köpet. Feelgood-dagarna är mitt i veckan – för att skapa utrymme för vila och paus även mitt i veckan – att inte alltid behöva längta efter fredagen… Så tillåt dig att ta semester mitt i veckan och kom till Häljaröds hamn för dagar som blir dina att ta hand om dig.


Feelgood-dagar är i hemmamiljö där var och en får känna sig som hemma – att ha friheten att välja att vara med i de aktiviteter som erbjuds eller att välja att gå undan för promenad, vandring, bad i havet eller poolen, paddla ut i kanot eller på supbrädan, simma ut till flotten, läsa eller vad som behövs i stunden.


Syfte med platsen för feelgood-dagar:


… ger möjlighet att få bara vara utan prestige eller prestation.


… kreativitet i naturen – målning, poesi och skrivande, pyssla, musik, dans, mat…


… lugn och ro… i hängmatta under björkarna eller på det mjuka gräset… vilsamhet…


… känna närhet till naturen – se havsörnarna, rådjuren eller räven, sitta på en sten vid havet och blicka ut över vågorna, plocka bär och örter, dofta på blommor och vandra bland kor och får.


Det är olika teman för feelgood-dagarna men det är alltid i en liten vänlig grupp där varje deltagare känner sig sedd, hörd och i gemenskap. I gemenskap där plats alltid finns för avskildhet när det behövs. Ett hållbarhetstänk med enkel kost, enkel tillvaro och okomplicerat. Maten som bjuds är vegetarisk och närodlat och örtteet är bryggt på örter som finns i omgivningen. Naturen är läkande och uppmuntrande till att utforska känslor och tankar… att bli närvarande i nuet och uppmärksam på vad som behövs för att må bra och leva hållbart. Feelgood-dagar är upptäckarmöjligheter! Upptäckter utanför dig och inom dig. Kanske att göra saker under en dag som du inte hade gjort annars. Att lära dig något nytt utan att du behöver det!


Välkommen till Feelgood-dagar hos mig i Häljaröds Hamn under våren 2024 med start 15 maj. Välj mellan att delta 1 eller 2 dagar, vid ett eller flera tillfällen. Väljer du att vara med vid fler tillfällen ges 20 % rabatt. Alla tillfällen måste dock bokas vid första bokningstillfället.


Endags: 1 150 kr

Två dagar i rad: 1 850 kr

Inklusive vegetarisk lunch och fika, frukt, te och vatten under dagen samt arbetsmaterial om inte kostnad för material anges specifikt.


Tid: 10-16

Mat: vegetariskt, närodlat. Speciella matpreferenser kan ej tas i beaktning.Min önskan är att du under Feelgood-dagarna finner inspiration till det som du behöver allra mest. Om det är stillhet, mod, kraft, kärlek, harmoni eller något annat så hoppas jag att du finner det här i samklang med naturen.


Hjärtligt välkommen till Feelgood-dagar... Time For You 💚


DATUM:

15-16 maj: Baddagar vid havet. En eller två dagar...

Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


Möjligheternas dagar att utmana dig och flytta dina gränser. Utforska och upptäck din inre kraft - din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Med olika tekniker som kallbad, andningsövningar, meditation och yoga kommer du under dagarna upptäcka din förmåga att hantera stress.


Läs mer om innehållet för baddagarna längre ned på sidan ⬇️


29-30 maj & 4-5 september:

Steg mot inre ro, dagar med mindful vandring. En eller två dagar...

Varje steg mot inre ro är som en tyst poesi som sjunger till själens harmoni.


Upptäck lugnet genom mindful vandring. Låt dig följa naturens rytm, skapa harmoni mellan kropp och sinne. Upplev din unika resa där varje steg blir en meditation. Vår mindful vandring kommer att guida dig mot inre frid och ökad närvaro. Välkommen till Feelgood-dagar där varje steg är en möjlighet att finna ro.


25-26 juni, 3-4 juli, 14-15 augusti & 21-22 augusti:

Skapande Harmoni: En dag med Naturens Poesi och Kreativitet. En eller två dagar...

I naturen finner vi källan till kreativitet, där varje blad, varje blomma, är ett penseldrag på den stora målningen av vår fantasi.


Förankra din själ i naturens tysta poesi och låt kreativiteten blomstra som blommor i en vildäng. Utforska det konstnärliga mysteriet som naturen så generöst delar med sig av. Havet, ängarna och träden blir din inspirationskälla och varje ängspromenad ett kapitel i din egen berättelse. Upplev skönheten, känn pulsen av naturens rytm och låt ditt kreativa jag dansa i skuggorna av trädens lövverk. Naturen, poesin och kreativiteten väntar på att förena sig i en magisk symbios – din personliga oas av skapande. Vi tar med oss skisspapper, pennor, penslar och målar helt fritt efter vad hjärtat och naturen berättar. Vi tar med oss anteckningsblad och låter ord och meningar bli den vackraste poesi. Som inspiration och för beröring av sinnet kommer vackra diktböcker få vara uppslagsverk.


4-5 september: Steg mot inre ro, dagar med mindful vandring. En eller två dagar...

Varje steg mot inre ro är som en tyst poesi som sjunger till själens harmoni.


Upptäck lugnet genom mindful vandring. Låt dig följa naturens rytm, skapa harmoni mellan kropp och sinne. Upplev din unika resa där varje steg blir en meditation. Vår mindful vandring kommer att guida dig mot inre frid och ökad närvaro. Välkommen till Feelgood-dagar där varje steg är en möjlighet att finna ro.


18-19 september: Baddagar vid havet. En eller två dagar...

Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


När vattnets temperatur nu sakta svalnar ges möjligheternas dagar att utmana dig och förflytta dina gränser. Utforska och upptäck din inre kraft - din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Med olika tekniker som kallbad, andningsövningar, meditation och yoga kommer du under dagarna upptäcka din förmåga att hantera stress.


Vill du veta mer om innehåll för Feelgood-tillfällena Steg för ro och Skapande harmoni? Det är på gång att uppdateras här nedan men vill du redan nu ha mer underlag för att boka in dig på dina dagar att ta hand om dig så maila mig på info@finnbalans.se 

Baddagar vid havet.

15-16 maj och 18-19/9. En eller två dagar... Ett eller flera tillfällen...


Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


En eller två dagar att utmana dig och flytta dina gränser. Utforska och lyft fram din inre kraft – din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Låta kalla bad i havet ge dig nya insikter om dig själv.


Kalla bad kan ha flera positiva effekter på vår hälsa och välbefinnande – förbättrad cirkulation, minskad inflammation och stärkt immunsystem. Dessutom kan kalla bad främja återhämtning och ge oss ökad mentalt fokus.


Under baddagarna kommer vi tillsammans att öva oss att i lämna komfortzonen och upptäcka hur vi kan hantera stress och obehag genom en kombination av tekniker såsom kalla bad i havet, andningsövningar, yoga och meditation.


De tekniker och verktyg som du lär dig under baddagarna hjälper dig i vardagen att hitta nya och annorlunda förhållningssätt att ta dig an utmaningar och påfrestningar.

Baddagarna börjar kl. 10.00 med omfamnande, mjuk yoga och andningsövningar för att upptäcka kraften i varje andetag – hur varje andetag kan hjälpa dig att lugna och stärka ditt sinne, hur varje andetag kan skapa harmoni även i kaos och röra. Efter yogan följer en stund att landa i gräset under träden för att låta sinnen och kropp få en stunds vila och avslappning.


Efter yoga och andningsövningar tar vi vårt första kalla bad för dagen. På piren förbereder vi oss med olika tekniker för kallbadet. Tillit och tålamod är vänliga följeslagare om kropp och tanke protesterar. Detta är din stund att utmana och flytta gränser.


Efter dagens första kalla bad värmer vi upp oss med vitaliserande rörelser som hjälper oss att uppmärksamma effekterna i kropp och sinne efter badet.


Den vegetariska lunchen serveras på trädäcket med utsikt över träd och åkrar. Med fördel avnjuter vi lunchen i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen men också för att ge var och en möjlighet att tyst för sig själv reflektera över sin upplevelse så här långt.


Meditation följer efter lunchen, en meditation där vi låter uppmärksamheten få vila. Släpper taget om tankar och känslor och låter allt vara precis som det är.


Efter meditationen sitter vi kvar för en pratstund kring kallbadsfilosofi med reflektioner och tankar kring de fördelar kallbad ger. Därefter är det dags för dagens andra kallbad. Vi kommer åter att förbereda oss mentalt genom andningsövningar så att vi kan kontrollera våra reaktioner på kyla och gå från reaktiv till proaktiv. Målet för andra badet är att stanna längre i vattnet och nyfiket observera och betrakta vad som händer inom oss när vi tänjer gränsen för det bekväma.


Efter andra kallbadet blir det Te & Tankar då vi summerar dagens intryck och upplevelser. Vad tar vi med oss från dagen? Kanske ny energi, och definitivt ett nytt förhållningssätt till vardagens utmaningar. Och vad tänker vi om nästa dags bad? För visst väljer du att vara med båda baddagarna?


Tid: kl. 10-16

Pris: Endags 1 150 kr, Två dagar i rad 1 850 kr (väljer du att vara med vid fler Feelgood-tillfällen ges 20 % rabatt)

Frågor besvaras på 0733-642 350

Anmälan: info@finnbalans.se

Efter anmälan får du en bekräftelse med praktisk information.


Vid busväder är vi inomhus... men det kalla badet tas utomhus!

Inspirationsafton

Afterwork

Välkommen till en härlig inspirationsföreläsning, yoga och mingel

i mysiga yogastudion Höganäs Andrum! Torsdag 7 mars 2024 kl. 17.30


🧭Vi börjar aftonen med föreläsningen BALANS I LIVET med Inger… en föreläsning för dig som... 


…ofta stressar och/ eller känner dig otillräcklig
… alltid ställer upp och anpassar dig för ofta
… är en överambitiös presterare som vill mycket med ditt liv
… längtar efter mer harmoni och glädje i livet

Med dig hem efter föreläsningen får du nya positiva tankar om dig själv och konkreta effektiva vertyg för hur du skapar och bibehåller balans i livet.

🧭Efter föreläsningen leder Atma en kort yogaklass En mjuk serie övningar för balans och "release" i ditt nervsystem.
Övningarna får du också med dig hem och kan sen implementera dem i din vardag.

Detta är en kväll då DU får "bara vara du"!

🧭Efter föreläsning och yoga bjuds det på örtte från Ingers trädgård & nyttiga, goda snacks. Det blir också tid tid för mingel och prat för dem som så önskar.

INVESTERING: 375 kr
PLATS: Höganäs Andrum & Yoga By Atma, Götagatan 7A, Höganäs

OBS! Begränsat antal platser och anmälan görs enligt nedan:
mejl till info@finnbalans.se eller till telefon 0733-642350.

Swishbetalning: 1232555910 

Varmt, hjärtligt och innerligt välkommen,
Inger & Atma

En helg i Härvaro och Närvaro - STILLNESS

Fredag 28 juni - Söndag 30 juni 2024


En retreathelg att ta hand om sig med yoga, soundhealing, meditation, mindfulness, och stilla vandring med beröring av alla sinnen. En helg i tystnad och gemenskap med närhet till naturen och stillhet. En helg i Härvaro och Närvaro.


Vi välkomnar dig kvinna till en helg i stillhet och kontemplation.

Ett härligt retreat med fokus på närvaro & härvaro.

Vi bor på Fiskabäck Sanctuary, en gammal korsvirkesgård från 1700 talet som äger en sällsam skönhet. Gården är kärleksfullt och varsamt renoverad och bevarad. Vitkalkade väggar, fantastiska trägolv och bjälkar i taken. Enkelt lyxiga tvåbäddsrum. Fiskabäck lägger stor vikt på det ekologiska och värnar om miljön och den storslagna naturen som omger gården som ligger i ett natureservat.

Vi kommer att boosta både kropp och själ genom balanserande härlig yoga och meditation, soundhealing/gongbad, ceremonier, bad och bastu. Reflekterande samtal och övningar.
En halvdagsvandring.

Lördagen är vi helt i tystnad, vi förbereder oss noga för att gå in i det tysta spacet på fredagskvällen och landar mjukt tillbaka från tystnaden i en cirkel om söndagen. Vi äter ekologisk, närande högvibrerande vegetarisk mat som får kroppen att sjunga.

Summan av alla delarna ger dig tillfälle att vila in i dig själv och bara njuta av tillvaron och livet. Att nära och fylla på både kropp och själ.

Din investering för dessa 3 dagar: 5899:-

Följande är inkluderat, alla måltider, boende i delat rum och med delad toalett/dusch, sängkläder, schampo och duschtvål.

Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats, vill du ha något extra tar du med.

Bokning/Anmälan: Senast den 2024-04-30 till yogabyatma@outlook.com

Efter anmälan får du mer praktisk information samt betalningsanvisningar.


Begränsat antal platser så komsi komsi med oss till en oförglömlig helg.

Med kärlek & värme/ Atma & Inger


Läs mer om Fiskabäck på Österlen: https://www.facebook.com/fiskabackosterlen/

Ledarskapsutbildning med naturen som klassrum

Vill du utveckla ditt ledarskap i samklang med naturen? Låta naturen få vara din guide och inspiration för att utvecklas som människa och som ledare? Lämna din komfortzon under en kort tid, utforska och utveckla din kompass för (själv)ledarskap och återvänd till vardagen med nya inspirerande insikter och nya effektfulla verktyg.

 Du tillbringar fyra dagar tillsammans med andra som ser värde i att i naturens harmoniska och enkla former utbilda sig och utveckla sitt ledarskap - både självledarskap och att leda en grupp. Naturen som en av lärarna i utbildningen hjälper dig att komma i kontakt med dig själv och bli medveten om dina tankar och känslor och ditt eget ledarskap. 


Maten är närproducerad och tillagas över öppen eld, sovplatserna är i funktionella/bekväma tält och platsen är helt utan elektricitet så du får världens bästa möjlighet att detoxa dig från sociala medier. Detta är din möjlighet att öva dig i att vara medvetet närvarande och också få insikter om vad som är hållbart för dig.


Tre tillfällen:

11-16 juni

26-29 augusti

9-12 september


Plats:

Nyrups Naturhotell, Höör  Läs mer om Naturhotellet här


Ledarskapsutbildningen leds av Inger från Finn Balans och Petra Trobäck från Raw Leadership Academy.

Mer info om utbildningsresan finns här

eller maila till info@finnbalans.se för fler detaljer.


Inspirationsföreläsningen...   

 

MER BALANS I LIVET


En föreläsning för dig som…

  • Ofta stressar och känner dig otillräcklig
  • Alltid ställer upp och anpassar dig för ofta
  • Är en överambitiös presterare som vill mycket med ditt liv
  • Längtar efter mer harmoni och glädje i livetMed dig hem efter föreläsningen får du nya positiva tankar om dig själv och hur du skapar balans i livet.

 


Vet du med dig att du, kollegor och medarbetare behöver inspiration - behöver en föreläsning om mer balans i livet? Kontakta Inger på info@finnbalans.se eller ring 0733-642350.


Kontakta oss för mer information

 
 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved